Translate

PONTUL ZILEI:

PONTUL ZILEI ! Incepanad de luni 18.06.2012 disponibil GRATUIT/pe mail DOAR ABONATILOR blogului.
Pentru abonare, introduceti-va adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

19.06.2012 : Oferta Kaufland saptamana 18-24.06.2012
Pentru a avea acces la continutul PONTUL ZILEI, abonati-va, introducand adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

18.06.2012 : Rezultatul alegerilor parlamentare din Grecia. Strategii investitionale.
Pentru a avea acces la continutul PONTUL ZILEI, abonati-va,
introducand adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

vineri, 15 iunie 2012

Vitaminele sufletului (continuare)















Daca nu ati citit prima parte, o gasiti aici: 
 http://inteligenta-financiara.blogspot.ro/2012/06/vitaminele-sufletului.html
 
  1. Vitamina D sau relatia personala cu Dumnezeu.
  1. Vitamina P sau relatia cu parintii.
  1. Vitamina F sau relatia cu “family & friends”(familie si prieteni).
  1. Vitamina S sau relatia cu persoane de acelasi sex. .
  1. Vitamina N sau relatia cu noi insine. Deosebit de importanta deoarece pune bazele increderii si stimei de sine ce decurg din modul de abordare a dialogului interior. H.Ford spunea “Daca tu crezi ca poti sau crezi ca nu poti…in ambele cazuri ai dreptate”. Asadar nu conteza problemele ce le intampini ci modul in care le tratezi: cauti solutii (crezi ca poti) sau le consideri motive de esec (de aia nu am putut sa…).Nevoia acuta de aceasta vitamina apare intre 20-27 ani, atunci cand ne testam limitele, lenea si frica fiind cei mai mari dusmani ce impiedica asimilarea acesteia. Lenea de a iesi din zona de confort oferita de parinti si frica de-a porni pe un drum care il simtim ca ar fi destinul nostru, dar care desi ne place…nu stim incotro duce. Este varsta la care, din pacate, multi isi abondoneaza visurile, urmanad cariera recomandata de parinti sau o alta cariera la moda. Daca vrei sa vezi cum stai cu vitamina N, uita-te zilnic in oglinda si raspunde-ti sincer: Iti place ce vezi? Daca DA, totul e perfect si nimic nu-ti sta in cale sa reusesti sa fii fericit. Daca NU, daca tu insasi nu te placi, atunci cum poti pretinde partenerului sa te iubeasca?
  1. Vitamina O sau relatia cu persoanele de sex opus: posibili partenerii nostri. Greseala pe care o fac foarte multe persoane este aceea ca ard etapele anterioare din dorinta acuta de asimilare a acestei vitamine. Ele considera ca fericirea lor depinde exclusiv de viata de cuplu si nu-si gasesc implinirea pana nu intalnesc un posibil partener. Problema este ca atunci cand il gasesc se considera indreptatite sa ceara si sa primeasca de la partener toate celelalte vitamine pe care trebuiau sa si le asimileze anterior. Adica sa fie ingrijite si intelese (deficit de vitamina P), acceptate si respectate (vitamina N), ascultate si apreciate ( vitamina S). Iar atunci cand partenerul nu le satisface macar una din aceste cerinte il considera egoist, indiferent si in final vor considera intrega relatie ca…nepotrivita..si iar vor cauta. Ei bine vitamina O (specifica unei relatii de cuplu) nu poate fi asimilata daca in corp nu exista din belsug celelalte vitamine. Daca nu ai prieteni care sa te asculte si aprezieze(vitamina S), daca nu ai sau nu ai avut o relatie buna cu parintii care sa te ingrijesca, sa te inteleaga si sa te sustina (vitamina P), daca nici macar cu tine insati nu ai o relatie pozitiva de incredere, curaj, respect (vitamina N) cum sa te poti astepta de la partener la un aport de toate aceste vitamine?
  1. Vitamina C sau relatia cu copii. Este urmatoarea etapa cronologica in dezvolatarea nostra ca indivizi. Este momentul in care simtim ca am atins maturitatea in toate celelalte etape, avand o relatie buna cu parintii nostri, prieteni pe care ne putem baza, incredere maxima in noi si capacitatile noaste si o relatie de cuplu stabila, care ne implineste. Si totusi ceva lipseste…simtim nevoia de-a ocroti si de-a oferi ceea ce am primit si noi de la parintii nostri sau am acumulat pana acum(experiente, avere materiala, stil de viata). Este momentul in care un copil aduce implinirea. Sau in lipsa unuia (din diverse motive) alte persoane aleg sa-si ia si sa ingrijeasca animale de casa sau plante. Prin acesta activitate simtim bucuria de a darui, ca semn de recunostinta pentru generozitatea pe care Dumnezeu a avut-o fata de noi.
  1. Vitamina CS sau relatia cu comunitatea-societatea. Este o vitamina aparuta de asemenea dintr-un sentiment de recunostinta superiora, manifestata in afara familiei, de aceasta data. Apare la persoane cu o inalta constiinta, care au astfel ocazia de a oferi din timpul, experienta si averea lor materiala celor mai putini norocosi, multi alegand activitati ca business angel, trainer, consultant, filantrop, etc. Oferind astfel intreaga lor sustinere, experienta si know-how ei se simt impliniti atat prin realizarile proprii directe, cat si prin realizarile discipolilor lor.
  1. Vitamina L sau relatia cu lumea(in general). Apare dupa varsta de 50 ani, cand ai atins maturitatea in toate domeniile vietii, invatand si aplicand tot ceea ce ti-ai propus. Simti ca ai avut un cuvand de spus prin trecere ta prin lume, lasand de asemenea discipoli care sa-ti duca experienta si acumularile materiale mai departe. Este momentul in care multi aleg sa faca totul de placere: calatorii in jurul lumii, hobbyuri din tinerete, intra in politica sau se implica in diverse actiuni de voluntariat, deoarece au demonstrat ceea ce aveau de demonstrat in viata lor. QED
 
            In continuare, intentioneza sa scriu despre fiecare vitamina in parte, separat, functie de etapa de dezvoltare in care ma aflu. Daca tu consideri ca ai deficit acut de una din aceste vitamine, pe care conform varstei, deja ar fi trebuit sa o asimilezi, te astept cu un comment despre aceasta vitamina. De asemeni daca ti-ai satisfacut necesitatea de anumite vitamine te astept cu commenturi sa impartasesti cu noi experienta ta.
            DISTRIBUIE / SHARE pe facebook. Doar impreuna putem fi mai buni.


Cu drag,
Madalin George MITRU.
mada_clubro@yahoo.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu