Translate

PONTUL ZILEI:

PONTUL ZILEI ! Incepanad de luni 18.06.2012 disponibil GRATUIT/pe mail DOAR ABONATILOR blogului.
Pentru abonare, introduceti-va adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

19.06.2012 : Oferta Kaufland saptamana 18-24.06.2012
Pentru a avea acces la continutul PONTUL ZILEI, abonati-va, introducand adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

18.06.2012 : Rezultatul alegerilor parlamentare din Grecia. Strategii investitionale.
Pentru a avea acces la continutul PONTUL ZILEI, abonati-va,
introducand adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

sâmbătă, 23 iunie 2012

Greu de ucis sau batista pe tambal ?



             Ultimele evenimente politice, intamplate in Romania, ce privesc condamnarea lui Adrian Nastase la 2 ani de inchisoare cu executare, respectiv tentativa de sinucidere a acesutuia, i-au facut pe romani dependenti de TV 24/24, impartindu-i totodata in 2 tabere: pro si contra. Tocmai de aceea am preferat sa astept sa se mai aseze lucrurile, sa se decanteze si sa abordez acest subiect mai degraba rational decat senzational.
              Nu stiu de ce dar evenimentele din ultimele zile si modul unora de-a reactiona la ele ma duc cu gandul deopotriva la Caragiale, cu celebrul sau "Iubesc tradarea dar urasc tradatorii... si ...miorita:)
             Va mai amintiti cum isi astepta/accepta ciobanasul moldovean destinul?
             Cum in analizele literare de la scoala eram invatati sa manifestam compasiune, sa-i plangem de mila si chiar sa-l admiram pentru taria sa de a-si accepta moartea, cand noi toti ne intrebam daca n-ar fi trebuit sa-si ia oile si sa plece inca de cand a aflat planul celor doi “colegi”?
              Cam acelasi sentiment l-am trait si acum, in aceste zile, care au tinut sa-mi aduca inca odata aminte de scurta memorie colectiva. Si asta nu mai departe de anii 1990-1996, 2000-2004, cand marea majoritate a votantilor(peste 70%) numeau acea guvernare drept “Ciuma rosie”.
              Ei bine, dupa doar cativa ani, cand lucrurile se mai aseaza, ajungem sa asistam la urmatorul rationament:
  1. Daca persoanele dovedite ca au comis infractiuni sunt condamnate, instantaneu ni se activeaza compasiunea: “totusi dupa atata timp…”saracul”…mi-e mila…a fost lucrat…etc
  2. Daca persoanele suspecte de-a fi comis infractiuni nu-s condamnate cu executare…adica peste 90% din procesele din Romania, sarim de fund in sus, frustrati si maniosi: “uite ce justitie avem…toti sunt niste corupti…corb la corb nu-si scoate ochii...etc
De aceasta data se pare ca ne incadram in cazul 1.
Caz in care, exista mai multe subpuncte:
  1. Condamnatul nu suporta regimul de detentie(deh…cine il suporta)
  2. Apare un eveniment “nefericit” care il impiedica sa ajunga la inchisoare
  3. Nu-i de gasit
  4. Se agraveaza brusc, subit si acut la aflarea vestii, diverse afectiuni anterioare.

            Faptul ca traim intr-o tara corupta, este un adevar acceptat de aprope toti romanii.
            Si nu ma refer aici la cele cateva sute de lei pe care le lasi in spital pentru o operatie, nici  la banii ce-i ia politistul ca sa te lase cu permisul in buzunar. Ma refer la acele milioane de euro colectate la buget din taxe si impozite care se duc in van pe Studii de fezabilitate pentru investitii care nu vor fi niciodata facute, la achizitii publice cu dedicatie, la acele contracte cu preturi aberante dar fara clauze penalizatoare, la vanzari de active si resurse nationale la 10-15-20% din valoarea de piata,.... samd.
          
              Ei bine, unul dintre cei care au patronat direct sau indirect toate aceste evidente, timp de 10 ani, este chiar Adrian Nastase. Chiar, v-o mai aduceti aminte pe matusa Tamara? Ce femeie buna…sa se sacrifice ea pana la 90 ani…pentru a economisi din pensie cateva sute de mii de euro, pe care sa-i lase nepotului…emotionant.

           Si daca tot e pe baza de emotie…sa analizam un pic si “sinuciderea”. Cred ca indiferent de ce parte s-ar situa unii sau altii sunt cateva intrebari care inca mai astepta raspuns:

  1. Tendativa de suicid sau regizare? Ca sa rapundem la acesta intrebare ar trebui sa ne punem altele…ajutatoare: De ce s-ar sinucide un om care peste doua zile si-ar serba implinirea varstei de 62 ani alaturi de o familie frumoasa, unita si o situatie materiala exceptionala? De ce s-ar sinucide un politician care, dupa toate sondajele in maxim 3 luni ar urma sa revina la putere? Si in final.. ar fi capabil de suicid un politician luat pe nepregatite de un verdict de condamnare neaspteptat, in cel mai “subtire”dosar, ignorand toate celelalte realitati familiale/ politice/ personale ?
  2. Noroc chior sau precizie de profesionist? Este o alta intrebare a carui raspuns il cunosc doar Adrian Nastase, polististul profesionist si Ministrul Rus ce la trimis pe acesta.
  3. Arma suicidului: conform tuturor expertilor in arme, revolverul mentionat (de 9mm) face un zgomot asurzitor la descarcare, lucru pe care nimeni din multimea de ziaristi de afara nu l-ar fi auzit. De asemeneni pagubele materiale sunt considerabile: rupe carnea nu produce zgarieturi iar focul la gura armei descarcate …arde pielea in zona de intrare a glontului.
  4. De ce un dreptaci si-ar folosi mana stanga pentru ultimul gest care l-ar face pe lumea asta? Mai ales ca politistul care il insotea era..tot in stanga.
  5. De ce odata actul suicidal infaptuit "victima" este cosmetizata? I se schimba camasa,  se pun plasturi “invizibili” si ulterior celebrul fular Burberry (sincer nici nu stiam ca exista fular de 300 eur:(.
  6. Cum se explica faptul ca nu s-a vazut pic de sange in partea stanga a gatului(si nici vreo arsura de la focul de arma) avand in vedere ca este cea mai vascularizata parte a corpului. Iar asta ne face sa ne intoarcem la intrebarea 2: Noroc chior(plin de sange dar scapa cu viata) sau executie de profesionist exact tintita pentru a evita vasele sangvine vitale?)
  7. De ce pacientul Nastase, aflat pe targa, cu o gaura in gat nu resimte durerea? N-am vazut nici o grimasa de durere pe fata acestuia nici la urcare nici la coborarea din Ambulanta.
  8. Cunoscandui-se istoricul medical descris ulterior : probleme cardiace, diabet nu ar fi trebuit monitorizat/stabilizat instantaneu: masca oxigen, defibrilator, imobilizare cu guler cervical pe timpul transportului?
  9. De ce a fost evacuat intregul etaj din Spitalul Floreasca, in care primea ingrijiri Adrian Nastase ? Dincolo de conditiile de securitate sa dorit si discretie?
  10. De ce n-a fost vazuta d-na Nastase in seara sinuciderii, ea fiind totusi in casa. Atunci cand un membru al familiei are o tentativa de suicid nu cred ca multi au taria de a se dezlipi de trupul “sinucigasului” pana la spital si ulterior la externare, cand au certitudinea ca totul e ok…Doamna, a venit abia a doua zi…no comment. Oricum, felicitari pentru taria de caracter si stapanirea de sine.
"Imi pare rau ca trebuie sa asistati la asa ceva"

            Atunci cand voi gasi raspunsul la toate aceste intrebari, promit sa ma inscriu in PSD :)
            Dar pana atunci, impresia mea este ca ultimele evenimente n-au facut altceva decat sa puna bastista pe un tambal care canta tot mai tare, facand nota discordanta in orchestratia politica: situatia sociala, admiterea in Schengen, alegerile locale/parlamentare, insolventa Hidroelectrica, desconspirarea “baietilor destepti” si in cele din urma evitarea executarii pedepsei de 2 ani de inchisoare primita de Adrian Nastase.
Diagnostic : ROSU`n gat!

Cu drag,
Madalin George MITRU
mada_clubro@yahoo.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu