Translate

PONTUL ZILEI:

PONTUL ZILEI ! Incepanad de luni 18.06.2012 disponibil GRATUIT/pe mail DOAR ABONATILOR blogului.
Pentru abonare, introduceti-va adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

19.06.2012 : Oferta Kaufland saptamana 18-24.06.2012
Pentru a avea acces la continutul PONTUL ZILEI, abonati-va, introducand adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

18.06.2012 : Rezultatul alegerilor parlamentare din Grecia. Strategii investitionale.
Pentru a avea acces la continutul PONTUL ZILEI, abonati-va,
introducand adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

duminică, 3 iunie 2012

O scrisoare... de dragoste.


 
             Va mai aduceti aminte cand ati scris ultima scrisoare de dragoste?
             Dar cui anume?
             Si cu ce ocazie?
             Ce efect a avut asupra relatiei ulterioare?

             Totusi..ce cauta o scrisoare de dragoste intr-un blog motivational-financiar?
             Ei bine, principiile care stau la baza redactarii unei scrisori de dragoste, sunt aceleasi cu ale unei scrisori de business sau…de ce nu, catre tine insuti, atunci cand sesizezi comportamente pe care vrei sa le inlaturi.

              V-ati gandit vreodata la sentimentele ce ne incerca ori de cate ori lucrurile nu ies asa cum ne-am dori sau  persoanele dragi nu ne raspund pe masura asteptarilor noastre?
              Suntem suparati, reactionam instinctiv si excesiv fiind cuprinsi de sentimente de furie, frustrare, anxietate, dorinta de razbunare, invidie si cate altele… In acele momente parca nu ne mai recunoastem…atunci cand eliberam Fiara ascunsa in fiecare dintre noi. Iar dupa ce trece primul val de reactii instinctive …ramanem terifiati de prezenta acesteia in interiorul nostru si… nu stim cum sa reactionam.
              Reactia unora este s-o inchida la loc, a altora sa se asigure ca nu va mai iesi atat de usor data viitoare….a altora, s-o ascunda in spatele casei minimizandu-i importanta si efectele. Totusi cei mai curajosi prefera s-o infrunte direct, recunoscand-o si incercand s-o imblanzeasca.

              Ei bine, o scrisoare de dragoste bine scrisa tocmai la asta foloseste: la imblanzirea Fiarei ascunsa in noi. Modul ei de redactare se bazeza pe Piramida necesitatilor a lui Maslow: pornind de la explorarea nivelurile sentimentale de baza, instinctive, urcand apoi trepta cu trepta catre sentimente superioare ce ne aduc implinirea sufleteasca deplina, dupa cum urmeza:

Analizand-o, observam 5 niveluri:
NIVELUL 1 : de baza, subconstient, reactii instinctive;
NIVELURILE 2-4 : medii, constiente, rationale, analitice;
NIVELUL 5 : superior, supraconstiinta, aduce impacarea cu sine si sentimentul de implinire.

             Exact ca si-n cazul Piramidei necesitatilor a lui Maslow, satisfacerea acceptabila a unui nivel, genereaza o noua necesitate.
             De asemenea sarirea etapelor/problemelor de rezolvat va genera ulterior probleme ca si-n cazul Piramidei Necesitatilor (vezi acele persoane care desi n-au un venit stabil si nici locuinta isi cumpara ultimul model de autoturism, care la prima problema aparuta nu-l mai pot folosi pentru ca nu pot sustine cheltuielile sau persoane ce investesc in actiuni/imobiliare uitand in prealabil sa se educe, dar punand ulterior pierderile pe seama ghinionului).
             La fel si-n cazul sentimentelor: Nu poti iubi cu adevarat pana nu recunosti problemele, nu le expui direct si nu incerci sa le rezolvi. Ascunderea sau minimizarea lor doar de dragul armoniei actuale din realatie, are consecinte dezastruase pe viitor. Asadar celebra cearta constructiva din cuplu nu e de evitat, mai ales atunci cand, de cele mai multe ori te astepta la desert...impacarea.
                 Doar astfel, plecand de la identificarea si constientizarea problemelor, descarcandu-ti sufletul de balastul sentimentelor instinctive extreme, il poti reincarca cu sentimente nobile de recunostinta si dragoste pentru persoana careia ii este adresata scrisoarea.

                 Asadar, sa vedem in detaliu cum ar trebui sa arate o astfel de scrisoare:

Draga mea….( constiinta, iubita, sefaJ inima, ratiune,etc)

Nivelul 1(instinctiv): expunerea in detaliu/directa/necenzurata a sentimentelor traite pe parcursul unui eveniment: furie, ciuda, frustrare, anxietate, rusine, manie, invidie….etc

Nivelul 2(constient): exprimarea sincera a tristetii fata de modul propriu de a reactiona atat fata                                de persoana care ti-a inselat asteptarile proprii, cat si fata de evenimentul in sine, care a iesit altfel decat te-ai fi asteptat sau ai fi dorit tu.

Nivelul 3(constient): Constientizarea faptului ca asteptarile proprii au fost inselate. Motivele pot fi diverse: ai avut asteptari nerealiste, exagerat de mari, nejustificate, partenerul tau nu a cunoscut asteptarile tale si-n consecinta nu stia ce vrei de la el, sau nu era pregatit sa raspunda solicitarilor tale, isi facuse alte planuri, etc…. si inca 1000 motive. Tot aici se va face o incursiune in adancul sufletului pentru a descoperi adevarata cauza care a determinat reactia respectiva, deoarece de multe ori, evenimentul ce declanseza o reactie “exploziva” nu e decat picatura care umple paharul deja plin de probleme nerezolvate:
  • Un investitor la bursa care are reactii extreme: extraz/deprimare functie de miscarile pietii cu siguranta nu si-a invatat lectia si nu a dobandit maturitatea necesara.
  • Un jucator de gambling ce se manifesta violent in urma unei pierderi minore, cu siguranta se gandestea la trecutul sau..si reactineaza in consecinta, reactia sa exagerata fiind modul sau de-a raspunde la toate pierderile din trecut pana la cea curenta.
  • O persoana care cauta nonstop compania persoanei dragi, manifestand gelozie, de cele mai multe ori a fost neglijata in copilarie, acum tanjind dupa atentie.
  • O alta persoana care considera ca implinirea/fericirea vine din validarea/confirmarea sentimentelor/actiunilor sale din partea partenerului cu siguranta este o persoana careia parintii/anturajul nu i-au acordat deloc incredere/sustinere
  • O persoana matura care nu-i respecta pe cei tineri, dar pretinde respect, cu siguranta e frustrata de tinereatea sa irosita, de planurile facute dar niciodata puse in aplicare.
  • S.a.m.d.
Nivelul 4(constient): Dupa ce am recunoscut semintele/radacinile acestor probleme vom incerca sa le rezolvam, detaliind in scris ce vom face pentru noi insine pentru a ne vindeca te traumele trecutului si pentru a deveni mai buni, atat pentru noi cat si pentru partenerii nostri. Daca problemele personale ne depasesc, acum este momentul sa le cerem ajutorul, sustinerea si suportul partenerilor nostri( iubit/a, prieteni, rude, persoane de incredere si/sau de specialitate) pentru a ne vindeca cat mai curand posibil. Modul in care vor raspunde acestia la solicitatea nostra de a deveni mai buni, este insusi testul de rezistenta a relatiei cu respectiva persoana.

Nivelul 5 (supraconstient) : Este nivelul spre care ar trebui sa tindem toti. Este modul de traire al dragostei divine, neconditionata, care te umple de bucurie si implinire atat fata de tine ca persoana cat si recunostinta fata de Dumnezeu si cei din jurul tau. Pentru a atinge acest nivel este musai sa ai toate problemele rezolvate, sa ai incredere maxima in tine si-n capacitatea ta de-a deveni tot mai bun, sa simti implinirea pe care ti-o ofera viata in toate domeniile sale, sau ami pe scurt sa ai rezervorvorul sufletului tau tot timpul plin. Doar astfel, din preaplinul tau poti darui altora neconditionat: iubire, sustinere, intelegere, rabdare.

           Asadar, rolul unei scrisori de dragoste este ca prin expunerea problemelor actuale sa reusesti tu insuti sa te vindeci dar si sa asiguri partenerul ca esti interesat in evolutia actualei relatii si ca faci tot posibilul pentru a-l sustine. Functie de raspunsurile partenerului la solicitarilor tale iti poti face o idee depre directia in care se indrepta actuala relatie de dragoste, afaceri, colaborare, prietenie, actionand in consecinta.

          Daca ti-a placut articolul am sa te rog sa-i dai un  DISTRIBUIE / SHARE pe facebook, pentru a se bucura si prietenii tai de el. Doar impreuna putem fi mai buni.

Cu drag,
Madalin George MITRU
mada_clubro@yahoo.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu