Translate

PONTUL ZILEI:

PONTUL ZILEI ! Incepanad de luni 18.06.2012 disponibil GRATUIT/pe mail DOAR ABONATILOR blogului.
Pentru abonare, introduceti-va adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

19.06.2012 : Oferta Kaufland saptamana 18-24.06.2012
Pentru a avea acces la continutul PONTUL ZILEI, abonati-va, introducand adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

18.06.2012 : Rezultatul alegerilor parlamentare din Grecia. Strategii investitionale.
Pentru a avea acces la continutul PONTUL ZILEI, abonati-va,
introducand adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

marți, 8 mai 2012

IN PAT CU DUSMANUL.


                   
                  Postarea de fata se vrea o analogie cu viata noastra de zi cu zi, inspirata de filmul omonim.
                  V-ati gandit vreodata ca zilnic, locuim, gazduim si toleram in vietile nostre pe acei dusmani care, de multe ori, ii uram de moarte?
                 Care sunt acestia? Sa vedem cativa dintre ei:
·        Lenea/Trandavia
·        Invidia
·        Gelozia
·        Avaritia
·        Comportamentul work-aholic
·        Ticuri si vicii diverse: alcoolism, droguri, jocuri noroc, etc.
                   Cu siguranta ca fiecare din noi are propria lui lista de dusmani(demoni) interiori, mult mai lunga decat cea de fata, de care si-ar dori sa scape , dar nu stie cum. Poate multi dintre noi, la un moment dat am si incercat sa luptam cu acesti demoni, dar fara prea mare succes.
                   Si e firesc sa fie asa, intrucat daca nu esti suficient de pregatit si motivat sa lupti cu-n demon, nu doar ca nu-l vei invinge, ci ii vei da puteri marite asupra ta.
                   Daca vreti, este exact ca un tratament pe care nu-l duci pana la capat: fie simptomele par sa fi trecut si nu mai continui, fie nu mai ai timp fiind prins in treburi urgente, fie nu mai ai bani, etc….In fiecare din aceste cazuri, in cateva zile boala, va reveni cu o intensitate mult mai mare, care te va pune la pat.
                   Si atunci ce-i de facut? Cum putem lupta cu demonii interiori? Deoarece nu toti suntem psihologi sa actionam cu metoda potrivita fiecarui demon in parte.
                   Raspunsul implica o terapie in 4 pasi:
1.      Constientizeza prezenta demonilor din tine si …fa cunostinta cu ei: Cine sunt ei? Cat de des apar? In ce momente? Cum se manifesta?
2.      Inceteaza sa lupti cu ei.
3.      Incearca sa-i intelegi sincer,…ca pe niste colegi/prieteni…mai ciudati, empatizand cu ei. De exp:
      Gelozia: poate are ca si cauza o insuficienta stima de sine, poate e momentul sa te cunosti mai bine, sa vezi cat de valoros esti..si in ce domenii, poate subconstientul tau iti spune ca ceva nu-i in regula cu actuala ta relatie, cu toate ca realitatea pare multumitoare, etc
      Avaritia: a tine totul pentru tine si a nu impartasi cu ceilalti din cunostintele tale, din timpul tau, din averea ta materiala, din sentimentele tale este cu siguranta un demon greu de ucis….care te duce la instrainare si insingurare.Cauzele si aici sunt multiple: poate, la un moment dat, ai fost dezamagit de anumiti prieteni, poate o alta persona in care ti-ai pus mari sperante ti-a inselat toate asteptarile, poate sunt mentalitati intiparite inconstient, din trecut, din experientele traite/vazute in familia ta sau la apropiati, etc
4.      Daca tot au o forta atat de mare si au pus stapanire pe tine…incerca le canalizezi acesta putere in directia dorita de tine. De exp:
Lenea/Trandavia: daca tii atat de greu sa te dai jos din pat si sa faci ceva pentru tine, folosestete de timpul respectiv pentru: meditatie, autocunoastere, citire/ascultare/vizionare de materiale motivationale, documentare in domeniile tale de interes/hobby, descoperirea vocatiei, intalniri cu prieteni ce impartasesc aceleasi interese/pasiuni, etc
Invidia: daca tot “te roade” cu atata putere, mesajul pe care ti-l transmite subconstientul este ca “ACEIA au ceva ce ti-ai dori TU” Asta insemna ca deja stii ce vrei, iar asta e un lucru extraordinar: ai idée cati oameni traiesc si mor fara nici o idée despre ce si-au dorit de la viata? Ei bine, asta inseamna ca acei oameni, pe care tu ii invidiezi ti-s prieteni mai buni decat cel mai bun prieten pe care-l ai, deoarece ti-au dat busola vietii tale. Iar acum nu-ti mai ramane decat sa canalizezi toata acesta forta a invidiei in dorinta de ai cunoaste, ai intelege, a vedea cum au reusit in domeniile lor …dar nu acum, ci la inceputuri…pentru ca tu esti la inceput.

           Sunt sincer curios de rezultatele pe care le vei avea aplicand acesta metoda. De aceea am sa te rog sa-mi trimiti un feedback de incurajare/corectare a metodei de mai sus, functie de experientele personale traite si de probleme intampinate pe parcurs.
            Daca ti-a placut prezenta postare si o consideri utila, am sa te rog sa-i  dai un SHARE sau DISTRIBUIE pe facebook, pentru a ajunge la cat mai multi prieteni. 
            Impreuna putem deveni mai buni.


Cu drag,
Madalin George MITRU.
mada_clubro@yahoo.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu