Translate

PONTUL ZILEI:

PONTUL ZILEI ! Incepanad de luni 18.06.2012 disponibil GRATUIT/pe mail DOAR ABONATILOR blogului.
Pentru abonare, introduceti-va adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

19.06.2012 : Oferta Kaufland saptamana 18-24.06.2012
Pentru a avea acces la continutul PONTUL ZILEI, abonati-va, introducand adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

18.06.2012 : Rezultatul alegerilor parlamentare din Grecia. Strategii investitionale.
Pentru a avea acces la continutul PONTUL ZILEI, abonati-va,
introducand adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

miercuri, 2 mai 2012

ADEVAR sau PROVOCARE: De ce faci ceea ce faci?


De ce faci ceea ce faci?

 

           Va mai aduceti aminte de celebrul joc din adolescenta?
           Dar de emotia momentelor, cand singuri fiind, ne gandeam la ce provocari sa supunem persoana pe care o indrageam, astfel incat sa aflam cat mai multe despre ea?
           Ei bine, am o veste buna pentru voi!
           Acele momente nu au trecut, ele exista, doar ca noi ne uitam acum in alta parte si nu le mai vedem. Iar persoana pe care o indragiti cel mai mult ar trebui sa fie insasi persoana voastra. Crezi ca te cunosti suficient de bine? Sa vedem…
          
           Asadar, provocarea de azi este: De ce faci ceea ce faci?

           Dar inainte de a-mi accepta provocarea si a raspunde, vreau sa fiu sigur ca ai inteles intrebarea, de fapt, intrebarile. Acestea sunt:

  1. Ce faci? Ce-ai facut pana acum? Care sunt realizarile importante ale vietii tale de pana acum?
  2. De ce ai facut asta?
  3. Cat timp ti-a luat implinirea tuturor acestor realizari… 1, 5, 10, 20 ani?
  4. Ce te vezi facand peste acelasi numar de ani…1, 5, 10, 20 ani?
  5. Daca ar fi sa imbunatatesti ceva la viata ta, ce ar fi?

            Intr-adevar e o provocare suficient de mare, pe care putini o accepta. 
            Aceea de  a se dezbraca si a se privi exact asa cum sunt.
            Propunerea mea este de a nu va grabi sa raspundeti imediat, la primul impuls.
            Preferabil este a se realiza acest experiment seara, sau intr-un moment care sa favorizeze concentrarea (interogarea eului) fara a fi distras de alte activitati, persoane sau probleme.

            Acum, ca am stabilit cadrul de desfasurare, am sa te rog sa iei o foaie de hartie, pe care s-o imparti in 2 coloane. In partea stanga noteaza tot ceea ce consideri c-ai realizat important pana in acest moment: studiile/diplomele(doar daca te-au ajutat cu ceva), afacerea personala, cariera/ trepte in cariera, relatii personale implinite( enumera fiecare in parte), intemeierea unei familii, copii, achizitii importante( casa, masina, renovari) , excursii, experiente inedite, etc

             Am sa te rog sa faci asta ACUM, sau in orice caz inainte de a citi in continuare. Asadar, daca acum nu este momentul potrivit pentru asta, am sa te rog sa nu te autosabotezi si
SA TE OPRESTI ACUM DIN CITIT!
Si sa continui doar dupa ce ti-ai facut lista de realizari.
Iti multumesc pentru intelegere!



              Iti sunt recunoscator ca m-ai ascultat. Vei vedea acum de ce am insistat sa facem astfel. Acum, dupa ce ai completat coloana din stanga, am sa te rog sa imparti coloana din dreapta, la randul ei, in 3 coloane.
              In prima din aceste coloane vei nota timpul(perioada) cat a durat  REALIZAREA fiecarui obiectiv din coloana din stanga, de preferat in luni( 2, 6, 12, ...36, 60 luni)
              In a doua coloana vei nota de asemeni timpul(durata) pe care consideri ca ti-ar fi necesar ACUM pentru realizarea acelorasi obiective. Cat se poate de sincer!!!
              In a treia coloana am sa te rog sa faci diferenta: timpul initial- timpul prezent. Rezultatul poate fi pozitiv sau negativ sau zero(neutru)
              Pentru a finaliza experimentul vei face un TOTAL sub ultima coloana.

              Interpretarea REZULTATULUI:
             
  1. Valoare TOTAL pozitiva: Durata reala de realizare(din trecut) este mai mare decat durata prezenta. Diferenta reprezinta lunile/anii de experienta pe care i-ai castigat. Gandeste-te ACUM cum poti folosi/ valorifica/ monetiza aceasta experinta in favoarea ta. Acesta este COMOARA TA. FELICITARI!!! Ti-ai invatat lectia vietii. Acum nu-ti mai ramane decat s-o aplici.

  1. Valoare TOTAL negativa: Durata reala de realizare(din trecut) este mai mica decat durata prezenta. In acest caz ai fost un norocos, nimerindu-te/fiind acolo in cele mai potrivite momente. Doar tu poti sti cat fu “noroc chior” sau  ai stiut sa profiti de oportunitatile de moment. Clar este ce-a fost nu va mai fi (cel putin nu curand) asa ca invata-ti lectiile din trecut si apuca-te de-ti fa un plan de viitor. Nu poti fi mereu pe creasta valului.

  1. Valoare TOTALA ZERO: Durata reala de realizare(din trecut) este egala cu durata prezenta. Imi pare rau s-o spun dar NU AI INVATAT NIMIC din experientele trecute atata timp cat nu poti faci mai repede si/sau mai bine aleasi lucruri pe care le-ai mai facut odata. Pana acum viata TI S-A INTAMPLAT. Tu n-ai avut nici o contributie la ea, lasandu-te purtat de conjuncturi.

            Daca esti multumit si impacat cu tine, totul e OK. Daca NU, ce ai de gand sa faci in continuare? 
Ce iti doresti sa imbunatatesti? Sau, din comoditate vei continua sa faci acelesi lucruri ca si in trecut sau prezent? Cu siguranta aceleasi rezultate le vei avea.
Retine: Einstein definea nebunia astfel: “Să faci aceleaşi lucruri, în acelaşi mod, şi să te aştepţi la rezultate diferite"
            Indiferent daca suntem de acord sau nu, tot ceea ce ni se intampla in acest moment este rezultatul unei alegeri facute in trecut.
             Asadar, gandeste-te ca prezentul de maine este chiar trecutul de azi.

             Daca ti-a placut  PROVOCAREA si vrei sa-i “provoci” si pe altii la autocunoastere, da un SHARE articolului. Iti multumesc.

Cu drag,
Madalin George MITRU
Mada_clubro@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu