Translate

PONTUL ZILEI:

PONTUL ZILEI ! Incepanad de luni 18.06.2012 disponibil GRATUIT/pe mail DOAR ABONATILOR blogului.
Pentru abonare, introduceti-va adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

19.06.2012 : Oferta Kaufland saptamana 18-24.06.2012
Pentru a avea acces la continutul PONTUL ZILEI, abonati-va, introducand adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

18.06.2012 : Rezultatul alegerilor parlamentare din Grecia. Strategii investitionale.
Pentru a avea acces la continutul PONTUL ZILEI, abonati-va,
introducand adresa de mail in casuta FOLLOW by EMAIL (apoi apasati SUBMIT) situata imediat sub PONTUL ZILEI, in drepta.

vineri, 27 aprilie 2012

Esti multumit de viata ta?


                                                                
               Intrebat ce-l surprinde cel mai mult la umanitate, Dalai Lama a raspuns: “Omul. Deoarece el isi sacrifica sanatatea pentru a castiga bani. Apoi isi sacrifica banii pentru a-si recupera sanatatea. Si  este atat de ingrijorat  in ceea ce priveste viitorul incat uita sa se bucure de  prezent; rezultatul este ca nu traieste nici in prezent nici in viitor; traieste ca si cum niciodata nu o sa moara, si apoi moare fara sa traiasca niciodata cu adevarat.”

Acelasi lucru il rezuma Iisus intr-una din predicile sale, printr-o intrebare retorica:
“Caci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul?”

            Asadar, tu cum traiesti? Ai un scop in viata? Ti-ai descoperit vocatia? Cata grija iti acorzi tie? Dar celor dragi tie? Esti multumit de oamenii ce te inconjoara? Privesti viata detasat sau cu incrancenare? Ai principii de viata care sa te calauzeasca sau te schimbi functie de conjuncturi? Esti activ/a si inspiri si pe ceilalti prin ideile si actiunile tale? Ce-ai invatat nou astazi? Ai un plan de viitor? Unde te vezi peste 5 ani? Dar peste 10? Consideri ca scopul tau aici pe pamant e supravietuirea sau ce lasi in urma ta?

              In fiecare seara, inainte de culcare obisnuiesc sa-mi pun 2-3 asemenea intrebari, la care sa meditez ….ATAT. Eventual variante de raspuns…pe care viata mi le va confirma/sau nu a doua zi. Iar asta insemna pentru mine sa fiu activ si curios.

               Acorda-ti si tu acest timp in fiecare seara, dresandu-ti mintea sa stea unde vrei tu. Usor nu va fi deoarece mintea este ca o maimuta care nu sta o clipa locului (in prezent) ci sare fie in trecut, in amintiri placute sau regrete fie fuge in viitor entuziasmandu-se sau ingrijorandu-se. Chiar si-n discutiile cu prietenii 99% din conversatie este data de amintirea unor intamplari trecute, ganduri de viitor, sau discutii despre terte persoane(asta ca sa nu zic barfa).

                Ai un scop in viata sau te consideri la mana destinului/zodiei?
                Un prim semn este atunci cand ne lasam coplesiti de rezolvarea lucrurilor marunte dar urgente. A fi ocupat in permamenta ascunde de fapt absenta unui scop in viata. Atunci, epuizati ne abandonam in fata TVului, calculatorului, iar daca mai avem un strop de energie la o terasa cu prieteni. Facem orice numai sa nu ramanem singuri sa auzim vocea constintei: Ce-ai facut azi pentru visul tau? 

                Lipsa unui raspuns satisfacator ne induce aceasta stare permanenta de stess: sa caut ceva de facut, sa omor timpul, sa sun un prieten, sa ascult muzica cat mai tare, etc, etc… Orice numai sa ma tina ocupat, sa ma pot justifica in fata constiintei(dar si a celorlalti) de ce nu am avut timp sa-mi ating scopul in viata.
                Care este scopul meu in viata?
                O sugestie in privinta Drumului in viata ne-o da Parintele Cleopa:” tot omul - fie el tanar sau batran - de va calatori intre aceste doua ziduri, adica intre frica de Dumnezeu si frica de moarte, nu se va abate in viata nici la stanga, nici la dreapta, ci va merge drept, cu cumpatare si cu mare intelepciune spre Dumnezeu”. Eu personal evit sa folosesc cuvantul frica ci prefer sa denumesc aceste doua ziduri dragostea fata de Dumnezeu( adica iubire sincera fata de aproape) si constientizarea mortii( adica fii activ/curios ACUM pana nu e prea tarziu).Si nu ma refer aici la moartea fizica ci mai ales la moartea sufletului: atunci cand nu mai iubesti, nu mai daruiesti, nu mai esti curios, nu mai inveti nimic nou, nu mai faci nimic pentru visul tau, nu-ti mai pui intrebari…atunci ai murit. Iar unii mor de tineri la 70 ani iar altii desi mor la 20 ani sunt ingropati abia la 80 ani.
                De aceea, dincolo de calitatile/abilitatile fiecaruia dintre noi in diverse domenii, consider ca scopul fiecaruia este o viata implinita in ABSOLUT TOATE aspectele sale.
                 Aceste aspecte le voi dezvolta in urmatoarea postare ROATA VIETII.
                
                 Pana atunci vreau sa va impartasesc cateva principii de viata:
 1. Numara-ti binecuvantarile. Cand te rogi, multumeste nu cere. O data ce ai inteles cat de valoros esti si cat de mult contezi, zambetele se vor intoarce la tine si vei fi capabil sa mergi mai departe in viata pe care Dumnezeu a pregatit-o pentru tine cu eleganta, putere, curaj si incredere.

2. Fa mai mult decat se asteapta de la tine si ofera fara sa astepti nimic in schimb deoarecere asteptarile genereaza frustrari. Fa cativa pasi in plus si bucura-te sincer cand cei din jur observa asta. Multumeste-le ca au remarcat.

3. Iesi singur din zona de confort: material-financiar, mental, emotional, spiritual, etc. Incerca tot ceea ce iti doresti si invata din greselile pe care viata ti le serveste drept lectii. Cum iti poti cunoaste limitele fara a incerca si simti gustul esecului?

4. Traieste-ti viata cu pasiune, ca un om liber. Daca traiesti dintr-un simt al obligatiei esti un sclav.

5. Suntem ceea ce CREDEM ca suntem: Precum in cer (minte, imaginatie) asa si pe pamant(realitate, mediu inconjurator)

6. Nu aud ce spui. Faptele tale striga mult mai tare.

7. Descopera si iubeste-ti fricile deoarece acestea iti arata CALEA. Comoara ta sta ascunsa dincolo de fricile tale. Infrunta-ti fricile pentru a nu le transmite copiilor tai.

8. Fa ce ai de facut ACUM! Nu te incarca emotional cu amanari si presupuneri. Aceeasi idée ca si a ta mai au 1000 de oameni…diferenta consta ca doar cativa incerca s-o aplice.ACUM! Maine poate nu mai e de actualitate. Trebuie sa faci doar primul pas.

9. Traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima si intr-o zi sigur vei avea dreptate(Steve Jobs). Uita nereusitele de ieri si ignora problemele de maine. Fa din fiecare zi/experienta, o imagine de care sa-ti amintesti cu drag peste timp. Si cele mai triste cuvinte pe care sa le rostesti sa fie “De-as mai putea trai o data… Daca as mai avea ocazia…De m-as putea intoarce….”

10. Nu inchide nici o usa inainte de-a te uita cine bate! (fii deschis si incearca inainte de-a zice NU)

11. Iubeste echilibrul si evita cele 7 pacate care distrug trupul si sufletul omului, indepartandu-l de visul sau:
  • Lacomia
  • Trandavia
  • Zgarcenia
  • Mandria
  • Desfranarea
  • Invidia
  • Mania
12.    Imparte cu ceilalti ceea ce stii/ai, ajutandu-i sa se bucure impreuna cu tine:”Nici  oamenii nu aprind lumina sa o puna sub obroc, ci in sfesnic, sa lumineaze tutulor celor care sunt in casa”

       Asadar, ti-as fi recunoscator daca ai imparti cu noi, toti ceilalti principiile tale de viata, intr-un comentariu la acest articol. De asemeni, daca iti place ce-ai citit si vrei sa daruiesti si altora, da un SHARE sau DISTRIBUIE pe facebook, acestei postari, astfel incat sa se bucure de ea cat mai multi din prietenii tai. Impreuna putem fi mai buni si mai prosperi.

Cu drag,
Madalin George MITRU.
mada_clubro@yahoo.co.uk
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu